top of page

Dag 1: Aankomst op de luchthaven van Muscat - transfer naar het hotel - overnachting in Muscat

Aankomst op de internationale luchthaven van Muscat. Begroeting aan de gate door een persoonlijke assistent en een portier met een naambordje met de wagens. Terwijl onze gasten genieten van Prime Class Arrival Lounge versnaperingen, worden visumprocedures gedaan door een persoonlijke assistent, indien nodig. Speciale Fast Track door immigratie. Bagage wordt opgehaald onder begeleiding van een persoonlijke assistent en portier. Begeleiding naar de uitgang van de terminal door een persoonlijke assistent en portier. Transfer naar het hotel en check-in. Ontmoeting in de lobby met een vertegenwoordiger van Wellness Arabia voor een presentatie van 45 minuten over de wellnessactiviteiten. Overnachting in Kempinski Muscat Hotel.

Dag 2: Muscat hotel - Yoga, meditatie en geluidstherapie - overnachting in Muscat

Begin de wellnessactiviteit met Ashtanga Yoga - Energieke yoga die adem en beweging synchroniseert. Gevolgd door 1 uur Mindfulness meditatie gericht op het huidige moment, het loslaten van verleden en toekomst met yoga ademhalingsoefeningen. Ontbijt in het hotel. Pick-up van Muscat hotel. Begin je tour met een bezoek aan de prachtige Grote Moskee, gebouwd met zandsteen en marmer. De belangrijkste gebedshal is voorzien van een prachtig handgemaakt Perzisch tapijt en een kroonluchter van Swarovski-kristal. Rijd vanaf de moskee door het ministeriegebied naar het oude gedeelte van Muscat. Stop bij Muttrah Vismarkt, een van de belangrijkste toeristische attracties in Muscat City. Muttrah Vismarkt is een interessante plek waar mensen kunnen kijken naar de live activiteit van visverkoop en de boot die naar het strand wordt gelanceerd. De verscheidenheid aan verschillende soorten vissen in de zee van Oman geeft een idee van hoe rijk de zee van Oman is aan zeeleven. Ga daarna verder naar Muttrah Souk, een van de oudste bewaard gebleven souks in Oman, het is een traditionele Omaanse markt met een breed scala aan goederen en souvenirs, zoals zilveren sieraden en wierook. Ontdek het rijke culturele erfgoed van Oman in dit huis, het Bait Al Zubair Museum dat in 1998 werd omgebouwd tot museum. Het toont een mooie collectie traditionele sieraden, wapens en kostuums. Je laatste stop is Al Alam Palace en de twee 16e-eeuwse Portugese forten Mirani en Jalali. Terugkeer naar het hotel. Sunset Sound Therapy met Aura reiniging - Trillingen om het energieveld te reinigen en de gezondheid van het fysieke lichaam te herstellen. Overnachting in Kempinski Muscat Hotel.

Dag 3: Muscat hotel - Yoga & meditatie - overnachting in Muscat

Zonsopgangsyoga bij Kempinski Beach met Power Yoga. Snelle workout die kracht en flexibiliteit opbouwt door middel van krachtige yogahoudingen. Gevolgd door een 1 uur durende meditatie die contact maakt met de energie van de aarde voor empowerment in het dagelijks leven. Rest van de dag vrije tijd. Overnachting in Kempinski Muscat Hotel.

Dag 4: Muscat hotel - Birkat Al Mouz - Jebel Akhdar - Zonsondergangmeditatie - overnachting Jebel Akhdar

Ontbijt in het hotel. Fotomoment bij Birkat Al Mouz, een van de beroemdste ruïnedorpen van Oman. Met een grote bananenplantage en de schilderachtige omgeving is de site ook de thuisbasis van het oude falaj irrigatiesysteem, een UNESCO World Heritage Site. Het is een betoverende halte die je terug in de tijd brengt. Ontdek Jebel Akhdar (de groene berg). Het is niet groen en ook niet één enkele berg, maar een groot grijsbruin massief van meer dan 1800 vierkante km met verschillende toppen die bijna 3050 meter hoog zijn. De bergketen is bezaaid met Omaanse dorpen en op veel plaatsen hebben dorpelingen terrassen gegraven in delen van de berg om gewassen te verbouwen. Wadi Bani Habib is een van de vele interessante dorpen op het enorme plateau. Jebel Akhdar staat ook bekend om de destillatie van rozenwater. Van de duizenden rozensoorten produceren slechts enkele de geurige olie die nodig is om rozenwater te maken. Damaschina is een van de beroemdste van deze gewaardeerde soorten. (Het rozenseizoen begint half maart en eindigt half mei). Mindfulness meditatie bij zonsondergang. Overnachting in Anantara Jabel Akhdar Hotel.

Dag 5: Jebel Akhdar hotel - Jebel Akhdar trekking - Zonsondergang ademhalingsoefeningen - Spa-behandeling - overnachting Jebel Akhdar

Vertrek voor een trektocht in Jebel Akhdar. Dit is het belangrijkste wandelgebied van Oman, van eenvoudige wandelingen tussen de dorpen tot zware tochten door de hooglanden en spannende tochten in de wadi's (kloven). Ca. 3 uur. Terugkeer naar het hotel en verfrissing. Ademhalingsoefeningen over beperkende overtuigingen. Spabehandeling van 60 minuten. Overnachting in Anantara Jebel Akhdar Hotel.

Dag 6: Jebel Akhdar hotel - bezoek Nizwa - Wadi Bani AWF - Snake Canyon - Bilad Sayt dorp - geluidstherapie - overnachting Muscat

Ontbijt in het hotel. Bezoek Nizwa, de voormalige hoofdstad van Oman. Verken het 17e-eeuwse Nizwa fort met zijn enorme toren en prachtig uitzicht over de oase. In de bruisende souq vlakbij vind je lokale producten zoals Omaanse dolken (khanjar), koper, zilveren sieraden, vee, vis, groenten en handwerk te koop. Begin aan de off-roadoversteek van Wadi Bani AWF (3 uur), een spectaculaire bergweg. Onderweg zie je kleine dorpjes. Stop om het panoramische uitzicht op Snake Canyon te bewonderen. Ga verder naar Bilad Sayt, een sprookjesachtig dorp dat typisch is voor de Arabische nederzettingen uit het verleden en een van de meest pittoreske dorpen in Oman. Terugkeer naar Muscat en check-in. Geluidstherapie tegen stress en angst. Overnachting in Kempinski Hotel.

Dag 7: Muscat hotel - Vertrek uit Muscat

Ontbijt in het hotel. Transfer naar de luchthaven van Muscat. Vertrek uit Muscat.

Ontdek Oman

The Sun, The Sea and The Mountain

bottom of page