top of page

Dag 1: Bangkok – Ayutthaya (per cruise boot)

In de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en naar de River City Pier gebracht. Hier meert de luxe riviercruise “The Grand Pearl” aan en gaat u even later aan boord. Vervolgens begint de reis naar Ayutthaya en vaart u over de brede Chao Phrya River. U passeert o.a. de “Wat Arun” (tempel van de dage raad), het prestigieuze gebouw van de Marine Police en vele andere gebouwen. Ook ziet u de “toppen” van de Grand Palace en vaart u langs het oudste ziekenhuis van Bangkok. Verder zult u genieten van het lokale leven langs de oevers van Nonthaburi en Pathumthani waar oud en modern elkaar ontmoeten. Zo ziet u de vele houten woningen die soms in schril contrast staan met de moderne wolkenkrabbers. U krijgt een goede indruk van wat zich allemaal op en langs het water afspeelt. Rond de middag geniet u aan boord van een heerlijk lunch buffet. In de middag bezoekt u, per minivan, Bang Pa Inn Palace, de zomerresidentie van het koningshuis. U treft hier een collectie van paleizen aan in diverse architecturen als o.a. Chinees, Victoriaans en Zwitsers. Na dit bezoek gaat u verder naar Ayutthaya, een stad welke van 1350 tot 1767 als hoofdstad fungeerde. Eens was Ayutthaya één van de meest machtigste steden van Azië en had het in zijn glorietijd zelfs meer inwoners dan Londen in die tijd. Maar ook heden ten dage maakt de schoonheid en grandeur nog altijd indruk op zijn bezoekers. In de avonduren is het bijzonder leuk om een dinnercruise te maken (facultatief) met aansluitend een tocht per samlor (fietstaxi).
Overnachting in het aan de rivier gelegen Iudia River Resort * * * *.

Dag 2: Ayutthaya – Nakorn Sawan – Sukhothai

In de ochtend bezoekt u de meest belangrijke tempels van Ayutthaya. De eerste stop wordt gemaakt bij de “Wat Chawathanaran” Khmer tempel welke schitterend gelegen is aan de oevers van de Chao Praya River. Daarna brengt u een bezoek aan de “Wat Phra Sri Sanphet” tempel, welke een gigantisch bronzen boeddhabeeld herbergt, met zijn ernaast gelegen ruïnecomplex. Vervolgens gaat u verder noordwaarts naar Sukhothai waar u in de loop van de middag zal arriveren.
Overnachting in het The Legendha * * * *

Dag 3: Sukhothai – Lampang

Sukhothai, een stad welke van 1238 tot 1350 als hoofdstad fungeerde. Hier bezoekt u het Historical Park met zijn immense boeddhabeelden. Tijdens dit bezoek zal het u duidelijk worden dat de stad ooit over een enorme rijkdom moet hebben beschikt. Vervolgens verder naar Lampang. Hier maakt u per paard en wagen een bijzonder leuke rit langs de rivier en enkele hoogtepunten zoals het Baan Sao Nat, een 100 jaar oude, volledig van teakhout zijnde, herenhuis. Ook een bezoek aan “Wat Chedi Sao” waar monniken van kruiden en planten medicijnen vervaardigen. In de namiddag arriveert u bij uw hotel.
Overnachting in Wianglakor Hotel * * *.

Dag 4: Lampang – Chiang Mai

In de ochtend brengt u een bezoek aan de “Thung Kwian” bosmarkt welke bekend is vanwege zijn vele kruiden en vele andere ingrediënten die in de omliggende bossen en plantages worden verbouwd. Vervolgens een bezoek aan het olifantenziekenhuis en een opvangplaats voor (zieke) olifanten. Daarna is het nog een klein uurtje rijden naar Chiang Mai alwaar het programma zal eindigen.

Ontdek Noord-Thailand

Road to Chiang Mai

bottom of page